Vakgroep neurologie

Wat doen wij?

De vakgroep neurologie van MSB de Medici biedt topklinische neurologische zorg voor zowel volwassenen als kinderen. Onze focus ligt op zowel veelvoorkomende neurologische ziekten als complexe, zeldzame aandoeningen. Wij richten ons op innovatie, waaronder digitalisering en telemonitoring.

Daarnaast richten wij ons op de diagnostiek en behandeling van een breed scala aan neurologische aandoeningen, waaronder: migraine en andere hoofdpijnsyndromen, nek- en rughernia’s, de ziekte van Parkinson, beroertes (CVA), epilepsie, slaapstoornissen, multiple sclerose (MS), polyneuropathie en Carpaal Tunnel Syndroom (CTS).

Ons team

De vakgroep Neurologie bestaat uit tien neurologen. Het team wordt verstrekt door een chef de clinique, physician assistants en arts-assistenten. Daarnaast is er een vakgroepmanager die de medisch specialisten ondersteunt en medeverantwoordelijk is voor de organisatie van de vakgroep.

Onze speerpunten

De vakgroep Neurologie streeft naar hoogwaardige en patiëntgerichte zorg, waarbij innovatie en samenwerking centraal staan. Wij zetten ons in om de beste zorg te bieden en tegelijkertijd bij te dragen aan de ontwikkeling van het vakgebied door wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en opleiding. 

Een aantal speerpunten zijn:

  • Acute neurologie: specialisatie in de behandeling van beroertes, inclusief trombolyse en thrombectomie, en de zorg voor patiënten met andere acute neurologische aandoeningen.
  • Parkinson en bewegingsstoornissen: expertise in multidisciplinaire zorg, met geavanceerde behandelopties zoals diepe hersenstimulatie.
  • Hoofdpijnzorg: innovatieve diagnostiek en behandelingen voor complexe hoofdpijnklachten, inclusief migraine.

Opleiding en begeleiding van nieuw talent

De vakgroep vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en opleiding van arts-assistenten tot bekwame dokters. Zij worden dan ook direct betrokken bij de dagelijkse werkzaamheden. De vakgroep verzorgt daarnaast (etalage)stages voor AIOS neurologie, AIOS ouderengeneeskunde en huisartsen in opleiding. Ook is er plaats voor co-assistenten van de Universiteit Maastricht.

Samenwerkingen

Onze vakgroep werkt nauw samen met andere specialismen, waaronder revalidatieartsen,  neurochirurgen en radiologen. Ook zijn er structurele multidisciplinaire overleggen voor complexe casussen, zoals bewegingsstoornissen en MS. Daarnaast hebben we samenwerkingen met regionale revalidatiecentra en de thuiszorg voor optimale nazorg.