Vakgroep Keel-Neus-Oorheelkunde

Wat doen wij?

De vakgroep Keel-Neus-Oorheelkunde (KNO) richt zich op onderzoek en behandeling van alle voorkomende keel-, neus- en ooraandoeningen. Behalve de keel, neus en oren behoort het hele hoofd-halsgebied tot het werkterrein van de KNO-artsen. Bekende behandelingen zijn onder meer de behandeling van stemklachten, allergieën, snurken en slaapapneu, het verwijderen van keelamandelen en het plaatsen van trommelvliesbuisjes.

De vakgroep KNO streeft naar hoogwaardige, patiëntgerichte zorg met bijzondere aandacht voor kinderen. Ons team zet zich in om een kindvriendelijke omgeving te creëren, waarbij we zorgvuldigheid en empathie centraal stellen. 

Ons team

De vakgroep KNO bestaat uit vijf KNO-artsen. Samen met ons team van ondersteunende professionals staan we klaar om de beste zorg te leveren aan onze patiënten. 

Onze speerpunten

  • Endoscopische bijholtenchirurgie: minimale invasieve technieken voor de behandeling van bijholteklachten en chronische sinusitis.
  • Functioneel-esthetische neuschirurgie: correcties aan de neus voor zowel functionele verbeteringen als esthetische aanpassingen.
  • Luchtwegaandoeningen bij prematuren: gespecialiseerde zorg voor kwetsbare neonatale patiënten met luchtwegproblemen.
  • Oncologie: behandeling van hoofd-halskanker in nauwe samenwerking met andere disciplines.
  • Oorpathologie: specialistische zorg voor aandoeningen aan het oor, zoals gehoorverlies, ontstekingen en evenwichtsproblemen.
  • Parotischirurgie: chirurgische ingrepen bij aandoeningen van de speekselklieren, met een focus op pricisie en herstel.

Opleiding 

Onze vakgroep is betrokken bij de opleiding van coassistenten van het MUMC en biedt keuze-coassistenten de mogelijkheid om kennis te maken met het veelzijdige vakgebied van de KNO.

Samenwerkingen

Gelet op genoemde specialismen is een goede samenwerking met collega-specialisten van belang. De KNO-artsen werken nauw samen met onder andere longartsen, kaakchirurgen en kinderartsen. Door jarenlange samenwerking met de afdeling neonatologie is er expertise ontstaan rondom luchtwegaandoeningen. Met de kinderartsen van het Máxima MMC bestaat een multidisciplinair samenwerkingsverband, onder andere voor kinderen met het Downsyndroom. Regionaal wordt er samengewerkt met audiologische centra wat bijdraagt aan de kwaliteit van zorg bij hoor-, spraak- en taalproblemen.